De introductie van mijn burn-out!

De introductie van mijn burn-out!
Nooit gedacht dat ik ooit een blog zou gaan schrijven over mijn burn-out, maar als je mij 3 jaar geleden had verteld dat ik wandelen met een vriend zou verkiezen boven champagne de lucht inspuiten en feesten had ik je voor gek verklaard. We leven in een gekke tijd, lieve mensen.

Why me?
Ik ben zes jaar actief geweest in de sales- en marketingwereld wat in het begin #deleven was. Alles vond ik schitterend reizen, feestjes, status, vrouwen en de targets en dan met name de riante bonussen. Ik woonde midden op de Keizersgracht en had alles wat mijn hartje begeerde. Nu denk je misschien: vent kom tot de conclusie, want volgens mij ga jij best lekker en ik heb geen zin om te horen hoe jij flaneert. Ik zal je uit die droom helpen: Uiteindelijk eiste de druk van het werk en geen feest willen missen zijn tol. Net zoals bij een groot percentage van de werkende mensen knalde ik zonder enige waarschuwing (zo leek het) in een burn-out.

We werken niet te veel, we laden te weinig op
Ik was in diezelfde maand nog naar Bangkok en Las Vegas geweest voor werk. Deze trips bestonden vooral uit feesten met klanten en partners van ons bedrijf. Eenmaal thuis, net uit het vliegtuig gestapt, meteen weer door naar het volgende feestje. Het was tenslotte weekend en moest er gezopen worden, want stel je voor dat er rust en tijd voor bezinning zou zijn. Op een zondagmiddag in januari 2016 was het dan zover. Mijn lichaam gaf het op en ik stortte letterlijk in. Ik was op en zat in een burn-out. Je lichaam en geest crasht en geeft aan: tot hier en niet verder, vriendelijke vriend. Het is tijd dat wij jou eens gaan resetten. Op dat moment denk je dat je gek wordt, want je lichaam en je geest laten je volkomen in de steek. Ik heb de eerste weken alleen maar op de bank kunnen liggen met hartslag 140 en ik zat hoog in mijn ademhaling. Door de stress raakte ik ook nog eens 10 kilo kwijt wat niet echt noodzakelijk was (2 was voldoende geweest ;))  Deze flaneerpauw ging niet echt zo lekker meer. In de weken daarop ging ik van kortsluiting naar weerstand. Ik wil dit niet hebben en voelen, plus ik moet zo snel mogelijk weer aan het werk. Je gaat jezelf een deadline geven tot wanneer jij een burn-out mag hebben. Ik ga je vertellen dat je dat mooi kan vergeten. Uiteindelijk ga je dat opgeven en kom je in de acceptatiefase. Je hebt jezelf jaren voorbij gerend en dat kan je niet even 1, 2, 3 oplossen. Tijd om jezelf opnieuw te ontdekken is nu van belang. Waarom werk ik zo fucking hard en waarom zeg ik nooit nee?

Uiteindelijk win je
Het proces om uit je burn-out te komen is zwaar, maar de winst en rijkdom die je gaat krijgen vind ik tot op de dag van vandaag prachtig. Het gaat met ups en downs, maar met bepaalde handvaten en inzichten kan je het herstelproces wel wat versnellen. Ik heb mijn baan opgezegd om volledig mensen zoals jij te gaan helpen. Ik heb naast mijn werk een coachopleiding gedaan en merk dat hier echt mijn passie ligt. Mijn therapeuten en coaches hadden zelf geen burn-out gehad. Ik merkte dat er daardoor minder aansluiting was. Ik bedoel: hoe kan je iets behandelen als je het zelf nooit hebt meegemaakt? Wil je nu meer weten over mijn proces of hoe ik jou kan helpen, check dan even mijn website www.hijlkemacoaching.nl of bel gewoon even 0633905395 succes, veel liefs Michael 

2 antwoorden op “De introductie van mijn burn-out!”

  1. Goedemorgen Michael , heel veel succes en mooi geschreven , sommige dingen komen vanzelf en nu zie je door een klote ervaring heb je nu je baan van je leven .

    Weet zeker dat je een goede coach ben en in die paar keer dat ik je gezien heb kan je mensen de kracht geven om keuzes te maken in het leven , sommige dingen kan je domweg niet alleen en een geode coach is dan heel fijn .

    Michael succes en fijn dat je weer beter voelt , maak er iets moois van .
    gr Willem Kaandorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *